Image Alt

Aheleon

aheleon

Έχοντας πολύ υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρίας, γνωρίζει ποιά εδαφολογικά χαρακτηριστικά
πρέπει να έχει ένας ελαιώνας και ανάλογα με τα ποσοστά της σύστασης του εδάφους
αλλά και της χλωρίδας που αυτοφύεται ανάμεσα στα ελαιόδεντρα,
να εφαρμόζει τις κατάλληλες πρακτικές για την μέγιστη δυνατή απόδοση σε επίπεδο ποιότητας.
Τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σταδιακά στην απόκτηση αυστηρά επιλεγμένων ελαιώνων,
δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εδαφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Μέχρι σήμερα, εφαρμόζει και εξελίσσει ένα σύμπλεγμα σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών
στους 4 διαφορετικούς ιδιόκτητους ελαιώνες.
Το αποτέλεσμα μιας τόσο εξειδικευμένης φροντίδας,
είναι ο κάθε ελαιώνας να έχει τον δικό του χαρακτήρα,
τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης και απόδοσης,
επομένως ο καθένας να παράγει ελαιόλαδο με διαφορετική γευστική και αρωματική παλέτα
αλλά και διαφορετική ποσοστιαία σύνθεση στα θρεπτικά συστατικά.
Έτσι λοιπόν, η ξεχωριστή και μεμονωμένη επεξεργασία του καρπού κάθε ελαιώνα
ήταν μονόδρομος, όπως μονόδρομος ήταν ο σχεδιασμός διαφορετικής συσκευασίας για κάθε έναν από αυτούς.
Σε κάθε ελαιώνα εφαρμόζεται ελαιοσυγκομιδή 2 ταχυτήτων,
η πρώιμη συγκομιδή που δίνει φρέσκο έξτρα παρθένο αγουρέλαιο,
και η ώριμη που δίνει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Εμπορικά τα 2 αυτά διαφορετικά προϊόντα του ίδιου ελαιώνα,
συσκευάζονται στον ίδιο κεραμικό περιέκτη και διαφοροποιούνται μεταξύ τους χρωματικά,
το αγουρέλαιο σε λευκό χρώμα με τον χαρακτηρισμό premium
και το ώριμο ελαιόλαδο σε μαύρο χρώμα με τον χαρακτηρισμό classic.

Πηγή έμπνευσης στη διαδικασία σχεδιασμού του κάθε κεραμικού περιέκτη ήταν το τοπωνύμιο και η ιστορία της περιοχής του κάθε ελαιώνα,
καθώς και η γευστική παλέτα του ελαιολάδου που παράγεται από τον καθέναν από αυτούς.

Καμενίτσα

 

Τοπωνύμιο περιοχής που προέρχεται από την λέξη κάμινος. (καμίνι)
Η περιοχή πήρε το όνομά της από τα προμεσαιωνικά καμίνια αργίλου που λειτουργούσαν στη περιοχή
για την επεξεργασία πηλού και τη παραγωγή πήλινων αγγείων.
Το σχήμα και η φόρμα του αρχαιοελληνικού κωνικού αμφορέα σε δωρική και μοντέρνα απόδοση
ήταν η πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του κεραμικού περιέκτη του συγκεκριμένου ελαιώνα
αντιπροσωπεύοντας απόλυτα τόσο ιστορικά όσο και γευστικά, την ισορροπημένη και «αιχμηρή» στο λαιμό αίσθηση του ελαιολάδου
που παράγεται από τον συγκεκριμένο ελαιώνα.

__

Ψιλή Ράχη

 

Στην περιοχή η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως ευρήματα από την εποχή του Μυκηναϊκού Πολιτισμού
Το τοπωνύμιο Ψιλή Ράχη αντανακλά τη μορφολογία της περιοχής, δηλ. τοποθεσία με λόφους, πλαγιές κτλ.
Για την σχεδιαστική ανάπτυξη του περιέκτη του συγκεκριμένου ελαιώνα έπρεπε να γίνει βαθειά μελέτη του φορμαλισμού και της τέχνης της μυκηναϊκής εποχής.
Μέσα από πολλά επίπεδα «φιλτραρίσματος» των σχεδιαστικών αναφορών της εποχής εκείνης, και με έντονες επιρροές από τα σχέδια των περίτεχνων χρυσών
κοσμημάτων που ανακαλύφτηκαν στη περιοχή, επικράτησε το φουτουριστικό σχήμα της σταγόνας.
Ο κεραμικός περιέκτης του ελαιώνα στην τοποθεσία Ψιλή Ράχη, αποτυπώνει άμεσα την μορφολογία της περιοχής,
φέρει έντονα χαρακτηριστικά της τέχνης του μυκηναϊκού πολιτισμού,
ενώ παράλληλα επικοινωνεί εύστοχα τα γευστικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου,
που διακρίνονται για την πλούσια και αρμονικά πολυσύνθετη γευστική παλέτα με την χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση

__

 

Πείρος (ποταμός)

 

Ο ποταμός πήρε το όνομά του από την λέξη «πείρω» που σημαίνει διαπερνώ, όπως ο ποταμός διαπερνά τους ορεινούς όγκους της περιοχής.
Εννοιολογικά η σχηματική απόδοση του περιέκτη θα έπρεπε να παραπέμπει στο αυστηρά κυλινδρικό σχήμα ενός πείρου,
ενώ παράλληλα να φέρει εικαστικά – διακοσμητικά στοιχεία που να παραπέμπουν στο ελαιόλαδο (σκαλιστά κλαδιά ελιάς)
αλλά και στη κάτοψη ενός ποταμού με τους παραποτάμους.
Με τις παραπάνω προϋποθέσεις, αναπτύχτηκε ο σχεδιασμός του κεραμικού περιέκτη για τον ελαιώνα στην περιοχή Πείρος,
ο οποίος παράγει ελαιόλαδο με έντονη και πικάντικη επίγευση του καρπού της ελιάς και αρώματα φρεσκοκομμένων βοτάνων.