Ahaean land

Η αχαϊκή γή είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς οικογενειακής παράδοσης
στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας και της παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιολάδου
από την περιοχή της Πάτρας, στη Πελοπόννησο.
Έχοντας πολύ υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρίας,
γνωρίζει ποιά εδαφολογικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας ελαιώνας
και ανάλογα με τα ποσοστά της σύστασης του εδάφους αλλά και της χλωρίδας
που αυτοφύεται ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, να εφαρμόζει τις κατάλληλες πρακτικές
για την μέγιστη δυνατή απόδοση σε επίπεδο ποιότητας.

The olive tree

Η ελιά, είναι το κόσμημα της αχαϊκής γης,
σύμβολο σταθερότητας, υπομονής και ελπίδας.
Μεσογειακό, αιωνόβιο και ανθεκτικό δέντρο,
ένα ζωντανό μνημείο που κρύβει μέσα του
την ιστορία των ανθρώπων που την αγάπησαν
και έζησαν από τον καρπό της

Η ύπαρξη της ελιάς στη περιοχή της Αχαΐας χρονολογείται από το 4000 πχ.
Σήμερα, η καλλιέργεια στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας, γίνεται με παραδοσιακές μεθόδους
που εξασφαλίζουν ένα φρέσκο, ανώτερης ποιότητας ελαιόλαδο.

Η υψηλή ποιότητα του αχαϊκού ελαιόλαδου οφείλεται κυρίως στο ήπιο κλίμα,
τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά, και τις αυτοφυείς ποικιλίες που ευδοκιμούν στη περιοχή.
Οι ζεστές ακτίνες του ήλιου και τα αρώματα του αέρα
κλείνουν στον ελαιόκαρπο σιγά σιγά το πέρασμα
των πιο γλυκών στιγμών κάθε εποχής του χρόνου.

Η συγκομιδή

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου από τους ελαιώνες γίνεται την κατάλληλη χρονική στιγμή
άλλοτε με τη βοήθεια μηχανημάτων και άλλοτε με το χέρι. Το ίδιο βράδυ ο καρπός θα
μετατραπεί σε ελαιόλαδο μέσα στο ελαιοτριβείο.

Η έκθλιψη

Ο καρπός θα καθαριστεί από τα φύλλα, θα πλυθεί αρκετές φορές σε φρέσκο νερό και αφού
αξιολογηθεί η ποιότητα θα προχωρήσει στην έκθλιψη.
Οι πέτρες θα συνθλίψουν τον καρπό μετατρέποντας τον σε πάστα,
μια ανάμιξη νερού, σάρκας ελιάς και λαδιού.
Η πάστα, αφού ανακατευθεί στη δεξαμενή για μια ώρα,
τοποθετείται σε στρώματα ανάμεσα σε φυσικά φίλτρα.
Με τη βοήθεια της πρέσας θα παραλάβουμε την πρώτη εκχύμωση,
δηλαδή το λάδι με κάποιο μέρος νερού και φυτικών ινών.
Τέλος ο διαχωρισμός και το τελικό φιλτράρισμαθα
μας δώσουν ατόφυο το πολύτιμο υγρό,
με οξύτητα πάντα χαμηλότερη από 0,3 %